duminică, 1 aprilie 2012

Cireş înflorit şi crap decorativ


       Dacă tot am citit „ Ernie's journey to Japan” de Scott Lisbin, Cat a vrut să exerseze cu copiii şi modelele din carte. Azi au făcut un cireş înflorit  şi nişte crapi .
       Deşi explicaţiile le găsiţi şi în carte (pag. 40-41), Cat vrea să se asigure că nu daţi greş.
        Aşa...
1. Cireş înflorit
        Aveţi nevoie de o coală de carton alb, albastru deschis sau o altă culoare pastel, carton maro pentru trunchiul şi ramurile copacului şi hârtie roz pentru flori.
        Decupaţi după gust, trunchiul şi ramurile unui copac şi lipiţi-le pe cartonul alb. Apoi  decupaţi  mai multe pătrăţele mici (cam de  2 cm) din hârtia roz. Luaţi un creion cu radieră şi înfăşuraţi câte un pătrăţel de hârtie pe radiera creionului pentru a da formă florii. Daţi jos hârtia, aranjaţi forma finală a florii  şi lipiţi-o pe una din ramurile copacului.      Repetaţi operaţiunea până când aspectul cireşului vă mulţumeşte.
        Sfatul lui Cat: dacă copilul este mai măricel, hârtia poate fi înfăşurată şi pe vârful unui creion mai puţin ascuţit. Rezultatul este identic.







2. Crap decorativ
        Puteţi folosi carton colorat sau coli de spumă poliuretanică. Decupaţi o bandă lată pentru cap şi faceţi un şablon pentru solzi, dintr-un carton mai tare. Apoi decupaţi nişte fâşii de lungimi şi culori diferite pe care le veţi aplica pe coada peştelui, ca să fluture în bătaia vântului Nu uitaţi, la japonezi crapul se atârnă la poartă sau pe acoperiş. La noi de... lustră. După ce aţi pregătit totul, asamblaţi cu lipici. Faţă de modelul din carte, noi i-am adăugat şi gură.





        Spor la treabă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu